Kopytka nadziewane

4.5 (178 ocen)

  • 40 min

Na każdą kieszeń

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg. mąki
    0,5 kg. ziemniaków
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    pętko dowolnej cienkiej kiełbasy
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto,dolewając tyle ciepłej wody,aby było gładkie i elastyczne.
  • 2. Kiełbasę pociąć w krążki, a następnie krążki przeciąć na pół. Ciasto podzielić na mniejsze porcje, utworzyć z nich wałeczki i pociąć na większe romby. Każdy z nich spłaszczyć i w środek zawinąć kawałek kiełbasy, zlepić i uformować wałeczki.Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju, 5 min. od wypłynięcia.
    Podawać okraszone skwarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować