PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874KONFITURA Z PIGWYhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/49/68677fe44554fdc4f63e7c619d1f5bbbfe8174b2.jpeg37445616http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-pigwy-7
1.
Potrzebujemy dobrze naostrzonego noża, bo pigwa jest twardym owocem.
Owoce dokładnie myjemy, zostawiamy skórkę.
Przekrawamy je na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na mniejsze kawałeczki.
Pokrojoną pigwę wrzucamy do dużego garnka, zalewamy wodą, wsypujemy cukier, zagotowujemy.
Zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem dobre półtorej godziny aż owoce staną się
szkliste, półprzeźroczyste i czerwone.
Gotową konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków, pasteryzujemy.
Pysznej herbatki!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze