Mus z pigwy

  • wyświetlono: 1275 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

mus słodko-kwaśny do deserów i mięs

viki2903
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
3 szt pigwa
1 cukier waniliowy
1-2 łyżki cukru
osk z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Mus z pigwy

  • 1. Pigwę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Przełożyć do garnka, dolać ok. 1/3 szkl wody i gotować, aż owoce zmiękną (ok. 20 minut). Zblendować na mus, dodać cukier waniliowy i dosłodzić cukrem według uznania

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

muspigwakonfitura z pigwydżem z pigwymus z pigwyowocowy mus

Komentarze

Podobne przepisy

Syrop z pigwy z miodem

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Syrop z pigwy z miodem

Syrop z pigwy z miodem. Uodparnia...

Dżem z pigwy

Dodane przez: Jola1977-1977

Dżem z pigwy

Pigwa jest bardzo zdrowym owocem,...

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Dodane przez: ewaeu

Galaretka z pigwy z nutą imbiru

Każdego roku robię przetwory z...

image-0vtxxcd

Dodane przez: Ewelina Marcin

Dżem z pigwy z nutą pomarańczy

Dżem z pigwy to obowiązkowa pozycja...

Dodane przez: PolskaGotuje

Dżem z pigwy

super do chleba, ciast i do herbaty..............

Konfitura z pigwy do hebaty

Dodane przez: EmiEs

Konfitura z pigwy do herbaty

Polska cytrynka, czyli pigwa.Konfitura...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE