Konfitura z aronii i wiśni

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Konfitura z aronii i wiśni jest doskonała jako smarowidło lecz mi , najbardziej smakuje jako dodatek do herbaty w zimowe dni. Dodatki sprawiają, że nie tylko świetnie smakuje ale także ma wspaniały aromat.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 70 dag. przemrożonej aronii
    ok. 70 dag. wydrylowanych wiśni
    2 szklanki cukru
    2 szczypty cynamonu
    skórka otarta z 1 cytryny
    1 szklanka wody
    małe słoiczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Konfitura z aronii i wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Aronię zalewam wodą, gotuję ok. 1 godziny, dodaję wiśnie, cukier, cynamon, skórkę z cytryny, gotuję ok. 1,5 godziny, co kilka chwil mieszając by konfitura się nie przypaliła. Gęstą, szklistą konfiturę nakładam do słoiczków, zakręcam, stawiam do góry dnem. Po wystygnięciu wynoszę do spiżarni.

Porady

Aronię wystarczy dzień wcześniej włożyć do zamrażalnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować