Dżem aroniowy ze skórka cytryny

  • wyświetlono: 57 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

nieco cierpki w smaku ale ja go lubie!!! swietny jako dodatek do pieczywa, ciast i deserów. - polecam

bozena
  • 4 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

1 kilogram aronii
40 dag cukru
skórka otarta z cytryny
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Dżem aroniowy ze skórka cytryny

  • 1. Aronię przebieramy , płuczemy , wsypujemy do garnka , zalewamy niewielką ilością wody i dusimy na małym ogniu pamietając o tym by co jakis czas mieszać .
    Kiedy owoce aronii sie rozpadną i konfitura stanie sie gęsta dodjemy cukier i skórke otarta z cytryny.
    Wszystko razem dusimy jeszcze przez kwadrans , mieszamy .
    Gotowy dżem -konfiturę przekładamy do wyparzonych słoików , szczelnie zakręcamy , odstawiamy do góry dnem.
    Smacznego:)

Porady

owoce mozna zblenderować

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

marmoladaowocedżemPrzetworyaroniakonfiturana zimędżem z aroniiaronoa

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem ze skórek arbuza

Dodane przez: Skotka

Dżem ze skórek arbuza

Zwykle skórki wyrzucamy, a jak...

dżem

Dodane przez: mojapasjasmaku

Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i cytryny

Dynia jest bardzo zdrowa i ma mało...

słoki dżemu

Dodane przez: basinepichcenie

Dżem dyniowy z nutką cytryny, wanili oraz...

Dżem, który po prostu za mną chodził....

Czeko-dżem ze śliwek

Dodane przez: precelia

Czeko-dżem ze śliwek

Dzieci go uwielbiają.

image-1sieb2q

Dodane przez: Habibi

Dżem bananowo-truskawkowy ze skórką cytrynową

Pyszny i niezwykle aromatyczny...

skórka kandyzowana

Dodane przez: Monika_Nogieć

Skórka kandyzowana

Skórka kandyzowana jest świetnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE