Kompot z suszu z dodatkiem wina

0 (0 ocen)

Bez kompotu z suszonych owoców nie wyobrażam sobie kolacji wigilijnej .....

Składniki:

  • -wino czerwone wytrawne 1 szklanka
    -woda 3 szklanki
    -suszone śliwki 10 dkg
    -figi suszone 6 sztuk
    -rodzynki 5 dkg
    -wiśnie suszone 5 dkg
    -morele suszone 4 sztuki
    -goździki 4 sztuki
    -gruszka suszona 2 sztuki
    -cukier waniliowy 1 opakowanie
    -cukier do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kompot z suszu z dodatkiem wina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z winem, dodać cukier, cukier waniliowy, goździki, figi, gruszki, morele, gotować około 10 minut.
    Po tym czasie dodać, śliwki i rodzynki, gotować jeszcze około 10 minut.
    Odstawić, żeby przestygł, można podawać.
    Kompot można ugotować, dzień wcześniej.
    SMACZNEGO!!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować