Wigilijny kompot z suszu

wyświetlono: 1229 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Taki kompot z suszu ma swój wyjątkowy smak. Przygotowany na kolację Wigilijną smakuje najlepiej. My czekamy na niego cały rok. Ja uwielbiam wyjadać z niego owoce. Polecam:)

opublikowany: 11.12.2016
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag suszonych owoców ( śliwki, jabłka, daktyle, gruszki i morele )
    2 litry wody gorącej wody
    kawałek kory cynamonu
    miód prawdziwy do smaku
    cukier trzcinowy do smaku
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Okazje:

Wigilijny kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce suszone przekładamy do garnka, dodajemy cynamon, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości owoców.
  • 2. Kompot słodzimy do smaku miodem i cukrem trzcinowym. Przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut, żeby nabrał aromatu.
  • 3. Kompot jest gotowy do podania. Przed podaniem można przecedzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Wigilijny kompot z suszu

Taki kompot pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Pyszny, owocowy z nutą korzennych przypraw.

kategoria: Napoje opublikowany: 26.09.2013 | wyświetlono: 42946 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: justi2401 DSC_3309

Wigilijny kompot z suszu

Co roku gości na naszym stole. Pięknie pachnie owocami, goździkami i cynamonem.

kategoria: Napoje kompot opublikowany: 25.12.2014 | wyświetlono: 614 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE