Kompot z suszu

5 (187 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i aromatyczny kompot, w sam raz na święta.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l wody,
    20 dag suszonych śliwek
    10 dag suszonych moreli
    10 dag suszonych jabłek
    5 dag suszonych gruszek
    1 pomarańcza
    1 cytryna
    1/2 łyżeczki cynamonu
    5 goździków
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot z suszu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone owoce dokładnie opłukać, zalać przegotowaną wodą i odstawić na 3 godziny. Pomarańczę oraz cytrynę sparzyć, pokroić w plastry i dodać do owoców. Wrzucić goździki, dodać miód oraz cynamon i gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. Przelać do szklanego dzbanka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kompot z suszu Suszone owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować