Kompot agrestowy z miętą i cytryną

5 (183 ocen)

Orzeźwiający powiew lata. Banalny w wykonaniu i tani jak barszcz :) Słodzony stewią jest bardziej dietetyczny niż tradycyjny z cukrem

Składniki:

  • 1,2 kg agrestu
    1 cytryna
    3-4 gałązki mięty
    2l wody
    stewia (słodzik) do smaku
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Napoje

Kompot agrestowy z miętą i cytryną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy. Cytrynę kroimy w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczamy w dużym garnku i zalewamy 2l wody. Gotujemy około 15 minut. Na końcu gotowania dodajemy stewię w ilości dopasowanej do naszego gustu smakowego. Odcedzamy owoce. Chłodzimy i podajemy z lodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest Mięta Stewia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować