Kolorowy Gulasz

0 (0 ocen)

Kolorowy gulasz jest bardzo smaczny i pieknie pachnie :-) Polecam :-)

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 zabek czosnku
    1 mała cebulka
    1 ząbek czosnku
    4 duże pieczarki
    2 pomidory (mocno dojrzałe)
    2 łyżki margaryny
    maka + woda (do zawieszenia sosu,to już wg.uznania)
    1 kostka mięsna (winiary)
    1 łyżeczka papryka czerwona w proszku słodka
    2 łyżki sos sojowy ciemny
    2 łyżki delikat do mięs
    sól,pieprz wg.uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Kolorowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poledwiczki myję ,obieram z błonek i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie kroje w plasterki i potem jeszcze na pół.Papryki i pomidory równiez myję,z pomidorka sciągam skórki i kroję wszystko w kostke .Pieczarki obieram kroje w paski.Cebulke i czosnek obieram i drobno siekam.
  • 2. W rondlu rozpuszczam margarynę i wkładam mieso na rozgrzany tłuszcz.Posypuje papryka słodka,,delikatem ,sola i troszke pieprzem.(mieszam od czasu do czasu) Gdy mieso zaczyna robic sie na złoty kolor dorzucam posiekany czosnek wraz cebulką (mieszam) wszystko smaże do zezłocenia sie cebuli i czosnku
  • 3. Po tym czasie zalewam gorąca woda,wrzucam pokrojone wszystkie warzywa ,kostkę mięsną i sos sojowy. Gotuję wszystko do miekkości mięsa i warzyw.
  • 4. Następnie łaczę mąkę z wodą i energicznie mieszam żeby mi sie kluchy nie porobiły. Zalewam wywar gotuje jeszcze 2 minutki (mieszając) i gulasz gotowy. Smacznego . . . . Podałam z kaszą i ogórkiem kiszonym :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować