Kolorowe risotto z owocami morza

  • wyświetlono: 451 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekki, letni obiad :)

_DSC9601
  • 2 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

1 szklanka ryżu
kawałek cukinii
1/2 czerwonej papryki
1/2 pora
ok. 2 szklanki bulionu
250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza
2 ząbki czosnku
szalotka
2 łyżki masła + 2 łyżki oliwy
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kolorowe risotto z owocami morza

  • 1. Pora posiekać i wrzucić na średnio rozgrzany olej. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do pora, smażyć 2-3 minuty, wsypać ryż i często mieszając smażyć przez 5 minut. Posypać solą i pieprzem. Ryż podlewać po chochelce bulionem aż będzie miękki. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę.

    Na drugą patelnię wrzucić masło, wlać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć aż cebula się zeszkli. Dodać rozmrożone i osuszone owoce morza i smażyć 5 minut często mieszając. Posypać solą i pieprzem.

    Owoce morza wymieszać z ryżem i od razu podawać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżpaprykaowoce morzaCukiniarisotto
 

Komentarze

Podobne przepisy

risotto z patelni

Dodane przez: aneczka791

kolorowe risotto

grzybowo-drobiowe risotto z kurczakiem...

Kolorowe risotto

Dodane przez: Jaga85

Kolorowe risotto

Risotto w tym wydaniu smakuje całej...

image-256bo6u

Dodane przez: anita176

Paella z owocami morza i zielonym groszkiem

Wspaniała propozycja obiadu dla...

Ryżowa wariacja z wocami morza

Dodane przez: PolskaGotuje

Ryżowa wariacja z owocami morza

Moje ulubione, kolorowe danie

Komosa ryżowa z owocami morza na ostro.

Dodane przez: Armi As

Komosa ryżowa z owocami morza na ostro

Lubicie komosę ryżowa? Quinoa świetnie...

Spagetti z owocami morza

Dodane przez: teresa-kr

Spaghetti z owocami morza i rukolą

Dla wielbicieli makaronów i owoców...