PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kolorowe risotto z owocami morzahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/60/7a292f88b1fda272af40575bcdb79235e0231e39.jpeg60924092http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kolorowe-risotto-z-owocami-morza
1 szklanka ryżu
kawałek cukinii
1/2 czerwonej papryki
1/2 pora
ok. 2 szklanki bulionu
250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza
2 ząbki czosnku
szalotka
2 łyżki masła + 2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Kolorowe risotto z owocami morza
1.
Pora posiekać i wrzucić na średnio rozgrzany olej. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do pora, smażyć 2-3 minuty, wsypać ryż i często mieszając smażyć przez 5 minut. Posypać solą i pieprzem. Ryż podlewać po chochelce bulionem aż będzie miękki. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Na drugą patelnię wrzucić masło, wlać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć aż cebula się zeszkli. Dodać rozmrożone i osuszone owoce morza i smażyć 5 minut często mieszając. Posypać solą i pieprzem.
Owoce morza wymieszać z ryżem i od razu podawać.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze