Kolorowe jarmarki

4.45 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię przygotowywać ten deser, bo jest łatwy do zrobienia, a przy tym bardzo smaczny.

Składniki:

  • 2 litry mleka
    4 galaretki w różnych smakach i kolorach
    cukier waniliowy
    1 opakowanie żelatyny
Wystaw ocenę:

4.45 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kolorowe jarmarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe jarmarki 1. Galaretki dokładnie rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie – każdą oddzielnie, najlepiej w miseczkach– według przepisu na opakowaniu. Gdy przestygną, wkładamy do lodówki, by mocno stężały. Galaretki wyjmujemy z miseczek i kroimy w średniej wielkości kostkę.
  • Kolorowe jarmarki 2. Odlewamy trochę mleka do rozpuszczenia żelatyny, resztę zagotowujemy z cukrem waniliowym, cały czas mieszając, żeby cukier się rozpuścił. Żelatynę rozpuszczamy w mleku i wlewamy do zagotowanego i lekko przestudzonego mleka. Mieszamy i odstawiamy, aby masa zaczęła tężeć.
  • Kolorowe jarmarki 3. Część gęstniejącej masy mlecznej wlewamy do tortownicy, wkładamy po trochę kostek każdego koloru galaretki, ponownie wlewamy masę
    mleczną, wkładamy galaretki i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować