Kolorowe jajka przepiórcze z łososiem i szynką

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tak podane jajka cieszą zarówno oczy jak i podniebienie. Jajka barwiłam naturalnie używając liści czerwonej kapusty. Połówki jajek ułożyłam na młodych listkach rukoli. Na jajeczkach za pomocą ozdobnej tylki wycisnęłam majonezowe rozetki oraz ułożyłam po kawałku łososia lub wędzonej szynki. Wykończyłam układając po gałązce koperku lub listku rukoli.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 ugotowanych na twardo jajek przepiórczych zabarwionych na kolorowo
    50 g łososia wędzonego z Alaski
    50 g szynki wędzonej
    łyżka majonezu
    koperek
    młode listki rukoli
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Kolorowe jajka przepiórcze z łososiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połówki jajek układamy na rukoli. Za pomocą tylki z końcówką mała gwiazdka na każdej połówce wyciskamy rozetkę. Układamy po ruloniku z łososia lub szynki. Ozdabiamy gałązką koperku lub listkiem rukoli. Tak przygotowane jajeczka są idealne na każdą okazję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować