Jajka przepiórcze z majonezową różą

4.91 (11 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajeczka będą smaczną ozdobą stołu.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo u mnie naturalnie barwione w curry, czerwonej kapuście i soku z buraka
    gęsty majonez lub serek topiony naturalny
    rukola, szczypiorek, koperek, rzodkiewka
    opcjonalnie papryka słodka w proszku do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.91 (11 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka przepiórcze z majonezową różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na pół.
    Majonez lub serek topiony przekładamy do worka cukierniczego z tylką do róż. Na połówkach jajek formujemy różyczki.
    Jajka proponuję ułożyć na małych paterach, przełożyć plasterkami rzodkiewki, listkami rukoli, szczypiorkiem i gałązkami koperku wtedy będą wyglądać na stole jak bukieciki. Dodatkowo można lekko bukieciki oprószyć słodką papryką w proszku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka przepiórcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować