Kolorowa wiosenna sałatka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna wiosenna sałatka na wielkanocny stół

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka na twardo: 6 sztuk
    - pomidor: 1 sztuka
    - ogórek: 0.5 sztuki
    - kapusta pekińska: 100 gramów
    - oliwki czarne: 6 sztuk
    - oliwki zielone nadziewane: 6 sztuk
    - kapary: 1 łyżka
    - Ser biały: 150 gramów
    - cebula: 0.5 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - oliwa: 2 łyżki
    - sok z cytrny: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sok Jajka na twardo Ser

Kolorowa wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić niezbyt drobno, jajka w kostkę, ogórek i pomidor na kawałeczki, cebulę w pół talarki, dodać resztę składników i ser pokrojony w kostkę, delikatnie wymieszać skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, przed podaniem skropić oliwą. Posypać kaparami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować