Kokosowy mus jaglany

4.5 (190 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i zdrowy mus kokosowy z kaszy jaglanej. Idealny jako deser czy słodkie śniadanie.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana sucha: 4 łyżki
    - mleko 1,5%: 0.33 szklanki
    - woda: 0.67 szklanki
    - twarożek kremowy: 1 łyżka
    - wiórki kokosowe: 2 łyżki
    - mascarpone: 1 łyżka
    - stewia w pudrze: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery Twarożek

Kokosowy mus jaglany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowy mus jaglany 1. Kaszę jaglaną płuczemu najpierw w gorącej, potem w zimnej wodzie i wrzucamy do gotującej się wody z mlekiem i substancją słodzącą. Gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do ostudzonej kaszy dodajemy twarożek, wiórki kokosowe oraz mascarpone i miksujemy wszystko na jednolity mus. Przystrajamy mascarpone i wiórkami, podajemy ciepłe lub zimne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować