Kokosowy blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i łatwe połączenie tradycyjnego bloku czekoladowego z nutą egzotyki. Zachwyci gości i miłośników niezwykłych kompozycji smakowych. Przywołuje smak wakacji.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mleka w proszku
    200 g czekolady białej
    150 ml mleczka kokosowego
    150 g masła
    150 g bakali(wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki)
    100 g herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy

Kokosowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować