Pyszne i łatwe połączenie tradycyjnego bloku czekoladowego z nutą egzotyki. Zachwyci gości i miłośników niezwykłych kompozycji smakowych. Przywołuje smak wakacji.
40 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
300 g mleka w proszku
200 g czekolady białej
150 ml mleczka kokosowego
150 g masła
150 g bakali(wiórki kokosowe, orzechy, rodzynki)
100 g herbatników
Kokosowy blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki kruszymy. Orzechy mielimy. Masło wraz z mlekiem kokosowym gotujemy do momentu rozpuszczenia się masła. Dodajemy drobno pokruszoną czekoladę. Mieszamy do momentu rozpuszczenia i połączenia się składników. Studzimy. Ciepłą masę umieszczamy w głębokiej misce dodajemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Dodajemy mleko w proszku . Mieszamy. Gotową masę umieszczamy w jednorazowej formie do pieczenia pokrytej folią. Chłodzimy około trzech godzin. Dowolnie dekorujemy.
Komentarze