• 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tak pyszne, że znikają w kilka chwil, choć ze względu na to, że w ich składzie jest miód są jeszcze lepsze nawet po kilku dniach

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto: 3 łyżki miodu 5 dag margaryny 30 dag cukru pudru 2 całe jaja 1/2 szkl mleka 38dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Polewa: 35 dag margaryny 30 dag cukru kryształu 10 łyżek wody 8 dag kakao 1 cukier waniliowy
    Dodatkowo wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokoski 1. Ciasto:
    Roztopić miód, margarynę, cukier i mleko. Po ostudzeniu dodać jajka, mąkę i proszek. Piec ok 35 minut.
    Polewa: Wszystkie składniki roztopić. Wystudzony placek pokroić na kostki, maczać w polewie i kokosie

Porady

najlepiej będzie jeśli najpierw będziemy maczać w polewie kostki i odkładać je na folię aluminiową, a później będziemy je obtaczać w kokosie. Jednak należy pilnować, aby polewa za bardzo nam nie zastygła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować