Miodowe kokoski

5 (168 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedne z lepszych ciastek jakie robiłam. Oczywiście dla tych , którzy lubią kokos i nie tylko.Słodko, smacznie i szybko.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag. wiórków kokosowych
    1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki miodu
    2 jajka
    10 dag. margaryny
    4 łyżki mąki
    szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    cukier do posypania
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Miodowe kokoski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Margarynę rozpuszczam z cukrem i cukrem waniliowym, studzę. Do masy dodaję wiórki kokosowe, miód, żółtka, mąkę, sól i proszek do pieczenia, mieszam mikserem[masa jest gęsta]. Białka ubijam na sztywno, łączę z masą kokosowa, mieszam.
  • jk 2. Z masy za pomocą dwóch łyżek, formuję ciastka. Piekę 10 minut w temp. 180 stopni, aż ładnie się przyrumienią.
  • jk 3. Jeszcze ciepłe ciastka posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować