Kofta indyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obieramy i przeciskamy
przez praskę. Pieczywo
kruszymy.
2.Marchewki obieramy i myjemy.
Selera myjemy. Marchewki
i selera drobno kroimy.
Cebulę obieramy i siekamy.
Podsmażamy na oleju.
3.Marchewkę, selera, cebulę
i soczewicę zalewamy wywarem
z warzyw. Gotujemy ok.
20 minut, aż warzywa i soczewica
wchłoną wywar i zmiękną.
Pod koniec gotowania
dodajemy koncentrat pomidorowy.
Lekko studzimy.
4.Do warzyw dodajemy jajko,
chleb i czosnek. Doprawiamy
curry, solą i pieprzem.
Mieszamy. Z masy formujemy
niewielkie kotlety. Pieczemy
w piekarniku ok. 20 minut na
natłuszczonej blasze w temp.
180 °C. Podajemy z ryżem.
Komentarze