Kofta indyjska

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie dla rodziny sprawia mi wielką satysfakcję.

Składniki:

  • ● szkl. czerwonej soczewicy
    ● 2-3 kromki pełnoziarnistego chleba
    ● 2,5 szkl. wywaru z warzyw
    ● 2 ząbki czosnku
    ● cebula
    ● 2 marchewki
    ● 2 łodygi selera naciowego
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● jajko
    ● curry
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kofta indyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Pieczywo
    kruszymy.
  • 2. Marchewki obieramy i myjemy.
    Selera myjemy. Marchewki
    i selera drobno kroimy.
    Cebulę obieramy i siekamy.
    Podsmażamy na oleju.
  • 3. Marchewkę, selera, cebulę
    i soczewicę zalewamy wywarem
    z warzyw. Gotujemy ok.
    20 minut, aż warzywa i soczewica
    wchłoną wywar i zmiękną.
    Pod koniec gotowania
    dodajemy koncentrat pomidorowy.
    Lekko studzimy.
  • 4. Do warzyw dodajemy jajko,
    chleb i czosnek. Doprawiamy
    curry, solą i pieprzem.
    Mieszamy. Z masy formujemy
    niewielkie kotlety. Pieczemy
    w piekarniku ok. 20 minut na
    natłuszczonej blasze w temp.
    180 °C. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować