Klopsy rybne w pomidorowo-ziołowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją, ale do wody zamiast soli dodajemy curry.
Filet blendujemy. Dodajemy jajko, przyprawy, otręby i bułkę tartą. mieszamy. Odrywamy po kawałku masy i formujemy klopsiki. Odstawiamy na talerz posypany bułką tartą, dzięki temu nie będą się kleić.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy. Smażymy na oleju, aż cebula się zeszkli. Zalewamy pomidorami, dodajemy koncentrat, srirachę i zioła. Dusimy pod przykryciem 10-15 minut. Wyjmujemy zioła, doprawiamy. Sos można zmiksować na gładko, lub zostawić z kawałkami warzyw.
Do sosu wkładamy klopsiki. Gotujemy ok 15 minut, co jakiś czas obracając.
Komentarze