Klopsy Rybne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Było czyszczenie lodówki ;-)Nic się nie zmarnowało,obiad był smaczny :-)Początkowy plan był taki,że będą to klopsiki gotowane a wyszły zapiekane .

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 450 g mrożonego mintaja
    puszka tuńczyka
    czerstwa bułka
    mleko
    1 jajko
    koperek
    bułka tarta
    sól i pieprz do smaku
    przyprawa do ryb
    Dodatkowo:
    500 ml passaty pomidorowej
    serek topioniony
    2,3 łyżki śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Ryba

Klopsy rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsy rybne. 1. Mintaja rozmrozić najlepiej na durszlaku przez noc,zmielić,ja się wspomogłam blenderem,przełożyć do miski dodać tuńczyka z puszki odciśniętego z wody,wrzucić bułkę namoczoną i odciśniętą z nadmiaru mleka,garść koperku posiekanego drobno,wbić jajko,dodać przyprawy
  • Klopsy rybne. 2. z 2 łyżki bułki tartej w razie konieczności,wymieszać całą masę i formować klopsiki,
  • Klopsy rybne. 3. wrzucać je do garnka na wrzącą wodę i gotować dosłownie chwilę tylko do wypłynięcia,układać na dnie naczynia żaroodpornego.
    W małym garnku zagotować passatę pomidorową z serkiem topionym,do momentu rozpuszczenia się serka,doprawić pieprzem i solą do smaku,następnie zalać klopsiki i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 min.

    Gotowe podawać z ulubionymi dodatkami,u mnie kasza wiejska z warzywami,poza kadrem zabieliłam passatę śmietaną i oczywiście polałam kaszę ;-)

Porady

Można wykorzystać różne rodzaje ryb,u mnie akurat zalegał mintaj i puszka tuńczyka,na którą nie było chętnych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować