Klops drobiowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Proste i smaczne danie na obiad.

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Filety drobiowe 1 kg
    Jajka 2 szt.
    Przyprawa do kurczaka 1 łyżka
    Bułka czerstwa
    Mleko do namoczenia bułki
    Pieprz i sól do smaku
    Kminek mielony do smaku
    Pieczarki 35 dag
    Tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Czapki pieczarek oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni z dodatkiem maggi na odrobinie tłuszczu. Mięso zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, dodać jajka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formę keksową posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę przygotowanego mięsa, na środku ułożyć przysmażone pieczarki i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około godziny. Ostudzić i kroić ukośnie, podawać do obiadu z ziemniakami i sosem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować