Filety drobiowe 1 kg
Jajka 2 szt.
Przyprawa do kurczaka 1 łyżka
Bułka czerstwa
Mleko do namoczenia bułki
Pieprz i sól do smaku
Kminek mielony do smaku
Pieczarki 35 dag
Tłuszcz do formy
Klops drobiowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Czapki pieczarek oczyścić, pokroić w plasterki i przysmażyć na patelni z dodatkiem maggi na odrobinie tłuszczu. Mięso zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, dodać jajka, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Formę keksową posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę przygotowanego mięsa, na środku ułożyć przysmażone pieczarki i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni i piec około godziny. Ostudzić i kroić ukośnie, podawać do obiadu z ziemniakami i sosem koperkowym.
Komentarze