Klops z pieczarkami

4.5 (153 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczny na ciepło i zimno , z sosem lub surówką a nawet do kanapki jako alternatywa nie najzdrowszych wędlin !

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 80 dag mięsa z udźca indyczego
    25 dag pieczarek
    1 jajko
    ½ kajzerki namoczonej w mleku
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    1 łyżka ostrej musztardy
    sól, pieprz do smaku
    forma mała keksówka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Klops z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pokrój cebulę drobniutko i zeszklij na oleju
    2. Pokrój pieczarki w cieniutkie talarki i obsmaż na suchej patelni, aby straciły nadmiar wody
    3. Mięso i namoczoną kajzerkę przepuść przez maszynkę do mięsa z sitkiem do pasztetu
    4. Wymieszaj masę mięsną z cebulą, pieczarkami, musztardą i jajkiem, posól i popieprz
    5. Formę do pieczenia wysmaruj olejem i posyp tartą bułką
    6. Włóż masę mięsną do formy, wyrównaj – wstaw do piekarnika nagrzanego do 170* C na 45-50 minut.
    7. Podaj na zimno z pieczywem lub surówkami .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować