Katarzyna Kiczucha
Kieszonki z kurczakiem i warzywami to wspaniałe danie ,które jest pyszne i sycące. Idealnie nadaje się na rodzinny obiad jak i sobotnią imprezę , rozkręci nie jedn podniebienie ,a przy tym jest łatwe w przygotowaniu .
4.49 (166 ocen)
Porady
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę , dodajemy przyprawę gyros , to wszystko dajemy na rozgrzaną patelnię z olejem i podsmażamy. Warzywa ; ( papryka czerwona , ogórek zielony ,sałata lodowa , czerwona cebula oraz pomidor) kroimy starannie w kosteczkę ,wrzucamy do dużej miski wraz z uprzednio usmażoną piersią z kurczaka , dodajemy sól i pieprz wedle uznania i mieszamy by połączyły się wszystkie składniki. Gotowy 'farsz' układamy na wrap pszenny , kolejno kładziemy 2 lub 3 plasterki sera żółtego i zawijamy w kształt kieszonki . Rozgrzewamy samą patelnię bez tłuszczu i stroną wierzchnią 'czyli tą na której znajduje się ser' - kładziemy na rozgrzaną patelnię i przytrzymujemy delikatnie szpatułką ,tak by ser się przytopił a kieszonka skleiła. Obracamy na drugą stronę i delikatnie przypiekamy . Sos czosnkowy: Do jogurtu naturalnego ,ścieramy na tarce o małych oczkach 6 ząbków czosnku , dodajemy koperek suszony oraz sól i pieprz. Kolejno mieszamy i wstawiamy na 10-15 minut do lodówki tak , by składniki zawarte w sosie się ' przegryzły ' . SMACZNEGO !!! :)
Komentarze