Kiełbasa z patelni, ziemniaki i mizeria z pomidorów

5 (141 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smażone z cebulą kiełbaski śląskie podane z ziemniakami i mizerią z pomidorów.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiełbaski śląskie 4 szt.
    cebula 2 szt.
    pomidor 2 szt.
    śmietana 18%
    sól
    pieprz ziołowy
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa z patelni, ziemniaki i mizeria z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy lekko ponacinane w kratkę kiełbaski. Gdy kiełbaski będą ładnie usmażone, przekładamy je na talerz a na patelnię wkładamy pokrojone w plasterki cebule. Możemy dodać kilka kosteczek boczku. Cebule smażymy do lekkiego zarumienienia, dodajemy podsmażone kiełbaski i smażymy około 10 minut. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy mizerię z pomidorów, cebuli i śmietany. Mizerię doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kiełbaski podajemy z ziemniakami posypanymi smażoną cebulką i pomidorową mizerią.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbaski Kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować