Ziemniaki z patelni z cebulą i ziołami

4.78 (218 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób

ziemniaki smażone ze sporą ilością cebuli, z czosnkiem i dużą ilością ziół.

  • 45 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki:
    ok. 1 kg ziemniaków
    2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    1 pełna łyżka suszonego majeranku
    1 pełna łyżka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka duszonego cząbru
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    1 łyżeczka soli
    5 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.78 (218 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaki z patelni z cebulą i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0bgxh0p 1. Przygotowanie:
    Obrane i umyte ziemniaki kroję w plastry grubości do 0,5 cm, przekładam je do miski. Obieram cebule i kroję je w piórka, czosnek siekam dość grubo. Przekładam do miski, dodaję przyprawy i olej, dokładnie mieszam by ziemniaki pokryły się ziołami. Rozgrzewam głęboką patelnię, wlewam łyżkę oleju i przekładam zawartość miski. Przykrywam patelnię i smażę na średnim ogniu, mieszając co kilka minut, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 35 minut).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować