Kiełbasa otulona boczkiem w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku ugotuj około 30 minut wywar z 1 litra wody. Dodaj przekrojonego pora i cebulę,liść laurowy, ziele angielskie , sól i pieprz. Na koniec gotowania włóż kiełbaskę i pozostaw na 15 minut w ugotowanym ,ale wyłączonym wywarze.
2.Cebule obierz ,pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę. Cebulę podsmaż kilka minut aż się zeszkli. Dopraw solą i pieprzem.
3.Połowę cebuli wyłóż do szkła ceramicznego, kiełbaskę lekko ostudź i owiń boczkiem. (Osłonkę z kiełbasy po ugotowaniu można zdjąć jeśli ktoś tak woli ). Owinięte kiełbaski kładziemy na cebuli.
4.Pozostałą cebulę wyłóż na kiełbaski. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180stc i zapiekaj 30 minut.
Komentarze