Kiełbasa otulona boczkiem w cebuli

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Doskonała propozycja na kolację ,ale również na Wielkanocne śniadanie. Kiełbasa jest bardzo aromatyczna z dodatkiem dużej ilości cebuli.

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 białe kiełbasy
    1 opakowanie cienko krojonego boczku
    4 średnie cebule
    olej
    sól i pieprz
    liść laurowy,
    3 ziela angielskie
    por
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa otulona boczkiem w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbasa 1. W garnku ugotuj około 30 minut wywar z 1 litra wody. Dodaj przekrojonego pora i cebulę,liść laurowy, ziele angielskie , sól i pieprz. Na koniec gotowania włóż kiełbaskę i pozostaw na 15 minut w ugotowanym ,ale wyłączonym wywarze.
  • cebula 2. Cebule obierz ,pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę. Cebulę podsmaż kilka minut aż się zeszkli. Dopraw solą i pieprzem.
  • kiełbasa 3. Połowę cebuli wyłóż do szkła ceramicznego, kiełbaskę lekko ostudź i owiń boczkiem. (Osłonkę z kiełbasy po ugotowaniu można zdjąć jeśli ktoś tak woli ). Owinięte kiełbaski kładziemy na cebuli.
  • kiełbasa 4. Pozostałą cebulę wyłóż na kiełbaski. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180stc i zapiekaj 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Boczek Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować