Kiełbasa biała w plastrach zasmażana z cebulą i pieczarkami na śmietance

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób

Kiełbasa biała wcale nie musi być nudna, tylko z chrzanem czy musztardą, ja ją bardzo lubię i robię z różnymi dodatkami, tym razem z cebulą jak zawsze i malutkimi pieczarkami duszonymi w śmietanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 kiełbasy białe surowe
    1 większa cebula
    20 g malutkich pieczarek
    150 ml śmietanki 30%
    trochę masła klarowanego do smażenia
    sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Kiełbasa biała w plastrach zasmażana z cebulą i pieczarkami na śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę sparzyć we wrzątku przez 10 minut, później pokroić w szersze plastry.
    Pieczarki malutkie, same główki po umyciu lekko osuszyć, cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, wrzucić kapelusze pieczarek, dusić podlewając śmietanką.
    Dodać kawałki białej kiełbasy, można podać wg własnego uznania, pasuje do wszystkiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować