Kiełbasa biała wcale nie musi być nudna, tylko z chrzanem czy musztardą, ja ją bardzo lubię i robię z różnymi dodatkami, tym razem z cebulą jak zawsze i malutkimi pieczarkami duszonymi w śmietanie.
30 min
Dla 2 osób
Składniki:
2 kiełbasy białe surowe
1 większa cebula
20 g malutkich pieczarek
150 ml śmietanki 30%
trochę masła klarowanego do smażenia
sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Kiełbasa biała w plastrach zasmażana z cebulą i pieczarkami na śmietance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę sparzyć we wrzątku przez 10 minut, później pokroić w szersze plastry.
Pieczarki malutkie, same główki po umyciu lekko osuszyć, cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle, wrzucić kapelusze pieczarek, dusić podlewając śmietanką.
Dodać kawałki białej kiełbasy, można podać wg własnego uznania, pasuje do wszystkiego.
Komentarze