Keks wiśniowy

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam keksy, więc postanowiłam upiec z wiśniami. Smakuje rewelacyjnie!

  • 35 min

Składniki:

  • 12,5 dag margaryny
    1/2 szklanki cukru kryształu
    2 jajka
    2 łyżki mleka
    1 1/2 szklanki mąki
    1/2 opakowania proszku do pieczenia

    40 dag wiśni drylowanych
    tabliczka białej czekolady
    3 łyżki bułki tartej
    keksówka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Keks Desery

Keks wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć dodawać na przemian po jednym jajku, trochę cukru i mleko, cały czas ucierając mikserem. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Keksówkę nasmarować tłuszczem i wylać pół ciasta (wiśnie obtaczamy w bułce tartej ) układamy wiśnie i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu oblewamy polewą z białej czekolady i dekorujemy wiśniami. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować