Keks śródziemnomorski

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wytrawny keks to smaczny pomysł na śniadanie,przekąskę lub piknik.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g maki pszennej
    4 jajka
    150 ml wody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    100 ml oliwy z oliwek
    100 g kabanosów drobiowych
    100 g sera feta
    100 g suszonych pomidorów
    1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
    50 g twardego sera żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Keks Śniadanie

Keks śródziemnomorski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta i pomidory pokroić w kostkę,kabanosy w plasterki,ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Mąkę wymieszać z solą,proszkiem do pieczenia i posiekana bazylią.
    Jajka roztrzepać z wodą,dodać do mąki i wymieszać mikserem.
    Dodać oliwę ,ciasto delikatnie wymieszać łyżką.
    Na końcu dodać sery,kabanosy i pomidory i jeszcze raz wymieszać łyżką.
  • 3. Formę keksową 10x26 wyłożyć papierem do pieczenia .
    Ciasto przełożyć do formy,wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 50 minut.
    Upieczony keks odstawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Pomidor Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować