kasza owsiana z owocami i bakaliami

4.5 (187 ocen)

  • 30 min

Wiosną i latem częściej mamy ochotę na słodkie, kolorowe śniadania z owocami. Postanowiłam wypróbować kupioną niedawno kaszę owsianą, ugotowałam ją więc na mleku z dodatkiem kokosu i rodzynek. Podana z słodkimi i soczystymi owocami zapewni energię na cały ranek.

  • 30 min

Składniki:

  • *dla dwóch osób
    Składniki:
    500 ml mleka
    5 dużych łyżek kaszy owsianej
    łyżka cukru
    3-4 łyżki rodzynek
    2 łyżki kokosu
    jabłko
    słodka gruszka
    kilka truskawek
    listki mięty
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza owsiana z owocami i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku o grubym dnie zagotować odrobinkę wody (dzięki temu mleko się nie przypali). Wlać mleko, wsypać kaszę i mieszając gotować około kwadransa. Pod koniec gotowania dodać kokos, cukier i rodzynki (trochę odłożyć do posypania). Owoce pokroić w kostkę. Ugotowaną na gęsto kaszę podawać z owocami, posypaną rodzynkami i listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza owsiana Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować