Kasza manna z cynamonem i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty deser na bazie kaszy manny. Bez dodatku cukru a jednak słodki od bakalii, świetnie zaspokaja pragnienie na odrobinę słodyczy. Pachnący cynamonem, rozgrzewający. Do jedzenia pod kocykiem ;) Dobry do jedzenia na gorąco ale i na zimno.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 ml mleka
    1/4 łyżeczki cynamonu
    6 płaskich łyżek kaszy manny
    1/3 szklanki bakalii (rodzynki, żurawina, daktyle)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kasza manna z cynamonem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do garnka, dodać cynamon, zagotować. Wsypać kaszę mannę, mieszając gotować 2 minuty. Dodać bakalie (daktyle pokroić), gotować jeszcze 1 minutę. Rozlać do 2 miseczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kasza Kasza manna Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować