Karp w kapuście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem na emeryturze. Lubię dobrze zjeść, a kucharzenie sprawia mi przyjemność.

Składniki:

  • ● po 1 kg karpia i kiszonej kapusty
    ● 2 cebule
    ● liść laurowy
    ● po łyżce cukru i bułki tartej
    ● 2 łyżki masła
    ● sól
    ● 3 ziarna pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karp w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyszczamy i gotujemy
    35 minut w osolonej
    wodzie. Wkładamy pieprz
    i całą cebulę.
  • 2. Posiekaną kapustę wkładamy
    do osobnego garnka,
    dodajemy cukier i liść laurowy,
    zalewamy wodą i gotujemy,
    aż zmięknie. Drugą cebulę
    kroimy w kostkę i rumienimy
    na łyżce masła. Rybę
    kroimy na małe kawałki.
  • 3. W naczyniu żaroodpornym
    rozkładamy połowę od -
    ciśniętej z wywaru kapusty,
    zrumienioną cebulę, ka wał ki
    ryby i ponownie kapustę.
  • 4. Pozostałe masło roztapiamy
    w rondelku, dodajemy
    buł kę, chwilę smażymy i polewamy
    kapustę. Zapiekamy
    20 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować