Karp w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę oczyszczamy i gotujemy
35 minut w osolonej
wodzie. Wkładamy pieprz
i całą cebulę.
2.Posiekaną kapustę wkładamy
do osobnego garnka,
dodajemy cukier i liść laurowy,
zalewamy wodą i gotujemy,
aż zmięknie. Drugą cebulę
kroimy w kostkę i rumienimy
na łyżce masła. Rybę
kroimy na małe kawałki.
3.W naczyniu żaroodpornym
rozkładamy połowę od -
ciśniętej z wywaru kapusty,
zrumienioną cebulę, ka wał ki
ryby i ponownie kapustę.
4.Pozostałe masło roztapiamy
w rondelku, dodajemy
buł kę, chwilę smażymy i polewamy
kapustę. Zapiekamy
20 minut w temp. 180 °C.
Komentarze