Karp w panierce

4.49 (180 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 1 karp (ok. 1 - 1 1/2 kg)
    sok z cytryny
    2 jajka
    mąka pszenna tortowa
    drobna bułka tarta
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Karp w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojonego karpia myję, osuszam, doprawiam, solą, pieprzem i przyprawą do ryb oraz skrapiam cytryną. Obtaczam kolejno w mące, następnie jajku i bułce tartej. Smażę rybę z obu stron na wolnym ogniu do uzyskania złotego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować