Karp w panierce

  • wyświetlono: 1516 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

0067Komunia

Składniki

1 karp (ok. 1 - 1 1/2 kg)
sok z cytryny
2 jajka
mąka pszenna tortowa
drobna bułka tarta
sól, pieprz
przyprawa do ryb

olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Karp w panierce

  • 1. Pokrojonego karpia myję, osuszam, doprawiam, solą, pieprzem i przyprawą do ryb oraz skrapiam cytryną. Obtaczam kolejno w mące, następnie jajku i bułce tartej. Smażę rybę z obu stron na wolnym ogniu do uzyskania złotego koloru.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilszkola_babcimama_mnie_nauczylaKarprybyryba w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Karp pieczony w korzeniach

Dodane przez: Konto nieaktywne

Karp pieczony w korzeniach

Karp podany inaczej,ale można upiec...

Ryba w chrupiącej panierce

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Ryba w chrupiącej panierce

Filety ryby w chrupiącej panierce...

Kurczak w chrupiącej panierce

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Kurczak w chrupiącej panierce

Pikantne piersi kurczaka w chrupiącej...

image-17ogkw6

Dodane przez: majka190382

KARP W GALARECIE

Ryba może typowo Wigiljna,ale ja...

Karp w ziołach

Dodane przez: MagicCookingTime

Karp w ziołach

Karp nie musi być jedynie potrawą...

Karp smażony w pomidorach

Dodane przez: Kasia84

Karp smażony w pomidorach

Karpia można robić na wiele sposób,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE