Karp marynowany w cebuli

  • wyświetlono: 18552 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

W Święta Bożego Narodzenia przygotowuję karpia na parę sposobów a oto jeden z nich. Naprawdę warto wypróbować.

Gosia123
  • 20min

Składniki

1 kg dzwonków z karpia
1 kg cebuli
1 cytryna
1 kostka masła
bułka tarta
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Karp marynowany w cebuli

  • Karp marynowany w cebuli1. Karpia umyć. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Dzwonki z karpia skropić sokiem z cytryny posolić i popieprzyć. Do garnka włożyć warstwę cebuli posolić, popieprzyć na to warstwę karpia i znów cebula posolić, popieprzyć. Tak do wyczerpania składników, ostatnia warstwa to cebula. Przykryć garnek i odstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc.
  • Karp marynowany w cebuli.2. Gdy karp się zamarynuje, usunąć cebulę i opłukać karpia pod bieżącą wodą. Każdy dzwonek lekko skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozpuścić masło i smażyć karpia na małym ogniu, na złoty kolor.
  • Karp marynowany w cebuli.3. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybamama_mnie_nauczyladanie świątecznekarpboże narodzeniekarp marynowany w cebulikarp pieczony

Komentarze

Podobne przepisy

Karp pieczony w cytrynowej panierce

Dodane przez: 2milutka

Karp pieczony w cytrynowej panierce

Propozycja na świątecznego karpia...

Karp w ziołach

Dodane przez: MagicCookingTime

Karp w ziołach

Karp nie musi być jedynie potrawą...

image-1xr37x1

Dodane przez: Ewelina Marcin

Wigilijny karp w galarecie

Wigilia to tradycja, jak tradycja...

Karp w galarecie

Dodane przez: mysza75

Karp w galarecie

Świątecznym karpiem zajadamy się...

Karp w galarecie

Dodane przez: ewaeu

Karp w galarecie / pulpety z karpia w galarecie

Takiego karpia robię tylko raz...

Karp zapiekany w śmietanie z cebulą

Dodane przez: Gregorhspeed

Karp zapiekany w śmietanie z cebulą

Lubimy karpia i zawsze szukamy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE