Karp grillowany w paście miso

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób

Pyszna, zdrodrowa i oryginalna alternatywa dla kiełbasek z grilla

  • Dla 3 osób

Składniki:

  • - Ciemna pasta miso - 2 łyżki
    - saka - 1 łyżka
    - mirin - 1 łyzka
    - wasabi w proszku - 1 płaska łyżeczka
    - cukier trzcinowy - 2 płaskie łyżeczki
    - 1 kg filetów z karpia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Grill

Karp grillowany w paście miso - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Przygotowanie marynaty:
    2 łyżki ciemnej pasty miso mieszamy z 1 łyzką sake, 1 łyżką mirinu, 1 płaską łyżeczka sproszkowanego wasabi i 2 płaskimi
    łyżeczkami cukru trzcinowego.


    Fitely z karpia osuszamy papierowym ręcznikiem, układamy w głębokiej misce, zalewamy marynatą i dokładnie nią nacieramy,
    po czym calość odstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę.

    Filety z karpia układamy na grillu . Z racji tego ze nasza marynata zawiera cukier, który dość szybko się karmelizuje.
    kawałki ryby należy często przewracac aby się nie przypaliły.Łączny czas grillowania to ok.8 minut.

    Tak przygotowanego karpia polecam w zestawie z japońskim kleistym ryzem i sałatką z ogórka,różowego imbiru i białej rzodkwi.
    !!!Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować