Karkówka z warzywami i piwem.

4.5 (183 ocen)

  • 2 godz.

Bardzo smaczna karkówka, podlana piwem, ma bardzo fajny i lekki posmak piwa i warzyw.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 8 plastrów z karkówki
    3 czerwone papryki
    2 duże cebule
    1 marchew
    10cm por
    1 puszka pomidorów
    1 przyprawa do karkówki
    1 piwo ciemne 0,5l
    sól
    pieprz

    Dekoracja:
    sałata masłowa
    winogrono
    marchew
    ziele angielskie
    wykałaczki
    żelki żabki
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Karkówka z warzywami i piwem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karkówka 1. Plastry karkówki myjemy, osuszamy, następnie lekko rozbijamy i oprószamy z obu stron solą i pieprzem oraz przyprawą do karkówki.
    Na rozgrzanej patelni z oliwą, na dość dużym ogniu szybko obsmażamy karkówkę z obu stron.
  • cebula 2. Na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną cebulę.
  • warzywa 3. Paprykę czerwoną, marchew, por myjemy, obieramy i kroimy: paprykę w słupki, marchew w plastry a por w pół księżyce.
  • karkówka 4. Zeszkloną cebulę przekładamy na dno naczynia żaroodpornego, układamy 4 kawałki karkówki, przykrywamy połową warzyw, następnie kładziemy karkówkę i warzywa.
  • karkówka 5. Zalewamy pomidorami z puszki i piwem, zamykamy naczynie żaroodporne, wstawiamy do piekarnika na 40minut w temperaturze 170 stopni C.
  • karkówka 6. Tak przygotowaną karkówkę można podać z ugotowanym ryżem lub młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem, smacznego:)
  • carving 7. Dekoracja.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Piwo Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować