Karkówka w zalewie słodko kwaśnej z pieczarkami

4 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna ,soczysta karkówka w zalewie słodko kwaśnej z dużą ilością pieczarek i cebuli .
Koleżanki zachwycają się tym przepisem i często z niego korzystają .
Koniecznie wypróbujcie .

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    500 g pieczarek
    4 większe cebule
    przyprawa do mięs ,czosnek , pieprz ziołowy

    Zalewa:
    5 łyżek wody
    5 łyżek octu
    3 łyżki magi
    2 łyżki cukru
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona

Karkówka w zalewie słodko kwaśnej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na grube plastry.
    Posypać przyprawą do mięs ,czosnkiem i pieprzem . Obsmażyć na patelni i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • Karkówka w zalewie słodko kwaśnej z pieczarkami 2. Zalewę wymieszać ,nie gotować.
    Zalać mięso .
  • 3. Pieczarki pokroić na większe kawałki .
    Cebulę pokroić w grubsze piórka .
    Posypać mięso.
  • 4. Piec pod przykryciem 1-1,5 godz w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować