Karkówka "w paski"

4.5 (155 ocen)

Karkówka pokrojona w paseczki, pysznie przyprawiona i uduszona.

Składniki:

  • 60 dag karkówki
    przyprawa do wieprzowiny (u mnie firmy PRYMAT)
    sól
    3 łyżki octu balsamicznego
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka "w paski" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry, a następnie w paski.
    Lekko solimy i przyprawiamy dość obficie przyprawą do wieprzowiny. Dodajemy ocet balsamiczny, dokładnie mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na co najmniej 12 godzin.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i obsmażamy. Podlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem 30-40 minut. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Porady

Zamiast przyprawy do wieprzowiny można użyć dowolnej, ulubionej przyprawy. Jeśli przyprawa zawiera sól, należy solić mięso bardzo ostrożnie, najlepiej pod koniec duszenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

4.5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Makowiec w paski

ilka Trochę inny sposób na makowca.

To może cię zainteresować