karkówka w coli

4.5 (174 ocen)

ciekawe połączenie mięsa i coli

Składniki:

  • karkówka w plastrach
    1 szk coli
    1 szk keczupu
    3 łyżki miodu
    3 łyżki musztardy

    mąka
    olej

    Ewentualnie :
    przyprawa do karkówki, cebula i pieczarki


Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki płynne wymieszać. Karkówkę włożyć do marynaty i odstawić do lodówki na kilka godzin. Karkówkę wyjmować z marynaty, obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej. Obsmażyć. Przekładać do naczynia żaroodpornego. Zalać marynatą.

    Mięso przed włożeniem do marynaty można opruszyć przyprawą do karkówki.

    Cebulę pokroić w piórka, pieczarki odważyć pokroić w plasterki. Wszystko razem przełożyć do naczynia żaroodpornego.

    Piec ok 1 h ( należy sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować