Karkówka w coca coli

4.46 (191 ocen)

  • 3 godz.

Karkówka w coca coli to jedna z pyszniejszych propozycji przygotowania tego mięsa. Z połączenia coli, ketchupu i musztardy wychodzi pyszny słodko-kwaśny sos, a mięso jest wyjątkowo kruche i soczyste.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    ostra papryka, słodka papryka, sól, pieprz
    szklanka coca coli
    2 łyżki oliwy
    szklanka ketchupu
    2 łyżki musztardy
    przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.46 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w coca coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić na plastry, lekko rozbić i obficie posypać przyprawami.
    Wymieszać coca colę z ketchupem, musztardą, oliwą i czosnkiem.
    Do marynaty włożyć plastry mięsa, obtoczyć z każdej strony mieszanką i zostawić na min 2 godziny.
    Piec w temp. 180 st.C. przez godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować