Karkówka

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję od niedawna, ale radzę sobie coraz lepiej i zdarza się, że nawet starsze siostryproszą mnie o różne przepisy.

Składniki:

  • 1 kg karkówki (plastry8-mm)
    1 kg pieczarek
    4-5 cebul
    4-5 kiszonych ogórków
    1 szkl. kwasu z ogórków
    3 łyżki keczupu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    pieprz
    sól
    mąka
    majeranek
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę posypujemy solą, pieprzem i majerankiem, obtaczamy w mące i smażymy .
  • 2. Na tłuszczu ze smażenia dusimy pokrojone w piórka cebule. Pieczarki kroimy, solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem, a następnie odkrywamy,
    by odparowały.
  • 3. Przygotowujemy sos. Kwas z ogórków mieszamy z keczupem i koncentratem.
  • 4. Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy cebulą, pieczarkami i pokrojonymi w kostkę ogórkami. Zalewamy sosem. Pieczemy
    ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować