Karczek z cebulą pieczony w rękawie

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczny karczek, wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Pieczony w rękawie pozostaje soczysty.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karczek plastry - 1 kg
    Cebula - 4 sztuki
    Olej - 4 łyżki
    Przyprawy mielone, po 1 łyżeczce:
    pieprz ziołowy, papryka ostra, papryka słodka, papryka wędzona i gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Karczek z cebulą pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karczek z cebulą pieczony w rękawie 1. Olej mieszamy z przyprawami. Nacieramy plastry karczku (najlepiej zrobić do kilka godzin przed pieczeniem).
    Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki. Do rękawa foliowego wkładamy mięso i cebulę. Zalewamy pozostałym olejem z przyprawami.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.
    Po wyjęciu na talerz polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować