Kapusta z czerwoną fasolą

4.49 (172 ocen)

  • 60 min

Zupełnie nowa propozycja na kapustę z grochem

  • 60 min

Składniki:

  • składniki:
    po pół kilograma kapusty kiszonej i białej
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 cebule
    2 łyżki mąki
    2-3 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku

Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kapustę szatkujemy i gotujemy razem z kiszoną do miękkości ( ok. 30 min). Pokrojoną w półplasterki cebulę smażymy na oleju, dodajemy do niej mąkę, smażymy na złoto i dodajemy do kapusty, pod koniec gotowania dodajemy odcedzoną i przepłukaną fasolę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Do kapusty możemy dodać łyżkę cząbru wówczas nie będziemy mieli kłopotów trawiennych po zjedzeniu grochu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować