KAPUSTA NA GĘSTO

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

JEST LATO WIĘC I MŁODE WARZYWA CIESZMY SIĘ NIMI JAK NAJWIĘCEJ
DZISIAJ PROPONUJĘ MŁODĄ KAPUSTĘ NA GĘSTO OCZYWIŚCIE MOŻNA JĄ PRZYGOTOWYWAĆ PRZEZ CAŁY ROK ALE MŁODA JEST ZAWSZE PYSZNIEJSZA...

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 GŁÓWKA MŁODEJ KAPUSTY
    -2 GAŁĄZKI ŚWIEŻEGO LUBCZYKU-NIEKONIECZNIE
    -20 DAG NAJLEPIEJ PARZONEGO BOCZKU LUB KIEŁBASA NP.ZWYCZAJNA
    -1 CEBULA
    -PRZYPRAWY: OCET SÓL,PIEPRZ,CUKIER , ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
    -MĄKA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -KAPUSTĘ SZATKUJEMY GOTUJEMY OK 20-25 MIN
    -BOCZEK LUB KIEŁBASĘ KROIMY I SMAŻYMY NA ŁYŻCE MASŁA LUB MARGARYNY
    -CEBULĘ KROIMY I DODAJEMY DO BOCZKU SMAŻYMY ALE NIE MOŻEMY JEJ SPALIĆ
  • 2. -POD KONIEC GOTOWANIA DODAJEMY POKROJONY LUBCZYK I WLEWAMY BOCZEK Z CEBULKĄ MIESZAMY
    -NASTĘPNIE DODAJEMY PRZYPRAWY DO SMAKU
    -W ZALEŻNOŚCI ILE MAMY WODY TYLE ROBIMY ZASMAŻKI
    -MĄKA +WODA MIESZAMY I WLEWAMY GOTUJEMY I ODSTAWIAMY AŻ KAPUSTA NAM ZGĘSTNIEJE
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować