JEST LATO WIĘC I MŁODE WARZYWA CIESZMY SIĘ NIMI JAK NAJWIĘCEJ
DZISIAJ PROPONUJĘ MŁODĄ KAPUSTĘ NA GĘSTO OCZYWIŚCIE MOŻNA JĄ PRZYGOTOWYWAĆ PRZEZ CAŁY ROK ALE MŁODA JEST ZAWSZE PYSZNIEJSZA...
45 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
-1 GŁÓWKA MŁODEJ KAPUSTY
-2 GAŁĄZKI ŚWIEŻEGO LUBCZYKU-NIEKONIECZNIE
-20 DAG NAJLEPIEJ PARZONEGO BOCZKU LUB KIEŁBASA NP.ZWYCZAJNA
-1 CEBULA
-PRZYPRAWY: OCET SÓL,PIEPRZ,CUKIER , ŁYŻKA MASŁA LUB MARGARYNY
-MĄKA
Kapusta na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-KAPUSTĘ SZATKUJEMY GOTUJEMY OK 20-25 MIN
-BOCZEK LUB KIEŁBASĘ KROIMY I SMAŻYMY NA ŁYŻCE MASŁA LUB MARGARYNY
-CEBULĘ KROIMY I DODAJEMY DO BOCZKU SMAŻYMY ALE NIE MOŻEMY JEJ SPALIĆ
2.-POD KONIEC GOTOWANIA DODAJEMY POKROJONY LUBCZYK I WLEWAMY BOCZEK Z CEBULKĄ MIESZAMY
-NASTĘPNIE DODAJEMY PRZYPRAWY DO SMAKU
-W ZALEŻNOŚCI ILE MAMY WODY TYLE ROBIMY ZASMAŻKI
-MĄKA +WODA MIESZAMY I WLEWAMY GOTUJEMY I ODSTAWIAMY AŻ KAPUSTA NAM ZGĘSTNIEJE
Komentarze