Kapusta kiszona w słoikach

4.49 (167 ocen)

Przepis posiadam od cioci. Najlepsza kapusta kiszona bez konserwantów.

Składniki:

  • 2 kg kapusty białej poszatkowanej
    2 marchewki
    2 garście soli
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Kapusta kiszona w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki wyparzyć.
  • Marchewka 2. Marchewki potrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • kapusta z marchewką i solą. 3. Poszatkowaną kapustę połączyć z potartą marchewką i solą.
  • Ubijanie kapusty 4. Zasoloną kapustę z marchewką wkładać do słoików, ubijać za pomocą drewnianej łyżki.
  • Odlewanie soku 5. Odlać połowę powstałego soku.
  • Słoiki z kapustą 6. Woreczki śniadaniowe pociąć na kwadraty, ułożyć na słoiku i zakręcić pokrywką. Pozostawić do ukiszenia.

Porady

Kapusta po upływie ok 1 miesiąca będzie ukiszona.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Kapusta biała Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować