Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny dodatek do drugiego dania. Czerwona kapusta z rodzynkami smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag czerwonej kapusty
    2 szkl wody
    2 garście rodzynek
    gorąca woda do rodzynek
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka smalcu
    1 łyżka oleju
    3/4 łyżeczki soli
    3/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Kapusta czerwona na ciepło z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki wkładamy do kubka i wlewamy gorącą wodę. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, wkładamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym smalcu z olejem i przekładamy do garnka z gotująca się kapustą. Dodajemy rodzynki i przyprawy, gotujemy razem przez kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Rodzynki Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować