Kapusta biała ze śmietaną i jabłkami

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita, delikatna.

  • 60 min

Składniki:

  • kapusta cukrowa 1 kg
    jabłka 0,3 kg
    cebula 1
    tłuszcz 1-2 łyżki
    mąka pszenna 1 łyżka
    śmietana 15-20 dag
    sól, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta biała ze śmietaną i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukaną kapustę grubo poszatkować. Zagotować trochę wody, włożyć kapustę, ugotować na pół w odkrytym naczyniu. Jabłka umyć i nie obierając zetrzeć na tarce, włożyć do miękkiej kapusty. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, lekko przyrumienić na tłuszczu, dodać mąkę, wymieszać. Powstałą zasmażkę dodać do kapusty. Podprawić śmietaną. Doprawić solą i cukrem do smaku. Podawać z ziemniakami lub kluskami ziemniaczanymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować