Flądra

  • wyświetlono: 388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybko, łatwo i pysznie.

  • 20min

Składniki

flądra ok. 1 kg
sok z 1 cytryny
sól, pieprz
mąka do panierowania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Flądra

  • Sprawiona flądra skropiona sokiem z cytryny.1. Sprawioną flądrę skropić sokiem z cytryny i odstawić na co najmniej 10 minut.
  • Smażenie flądry panierowanej w mące.
2. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Flądra z frytkami

Dodane przez: czarrna

Flądra z frytkami

Smaki z urlopu nad Bałtykiem :)

image-0iropm3

Dodane przez: bozena58

Flądra strzałozębna w ziołowej panierce

kupiłam taką rybkę po raz pierwszy...

Rolady z flądry

Dodane przez: przytulanka

Rolady z flądry

Tym apetycznym daniem z flądry...

Flądra na parze

Dodane przez: Doraa

Flądra na parze

Delikatna i aromatyczna.

Maślano-koperkowa flądra

Dodane przez: Bilcia

Maślano- koperkowa flądra

Pyszna, szybka i tania propozycja...

flądra w pomidorach

Dodane przez: Karolina Klimczak

Flądra w pomidorach

Smaczna zdrowa rybka z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE